خطرات سلامتی ناشی از سیل

تاریخ انتشار:فروردین ۱۷, ۱۳۹۸

بیماری های ناشی از آلودگی های آب و غذا

تب تیفوئید (حصبه)

علائم: تب ادامه دا، سردرد، یبوست، تهوع، کاهش اشتها

دوره کمون: ۳ تا ۱۴ روز

درمان: آمپی سیلین، تریمتوپریم، سولفامتاکسازول

وبا

علائم: اسهال آبکی و دفعات بالا، تهوع و استفراغ

دوره کمون: ۲ ساعت تا ۵ روز

درمان: مایع درمانی، آنتی میکروبیال ها

هپاتیت A

علائم: تب، اسهال، استفراغ، درد شکم، ادرار تیره رنگ، زردی، ضعف

دوره کمون: ۱۵ تا ۵۰ روز

درمان: استراحت، تخفیف علایم و رعایت مصرف مقدار مناسبی از مایعات

بیماری های ناشی از ناقلین

لیتوسپیروزیس

علائم: تب ناگهانی، سردرد، لزر، درد عضلانی، قرمزی چشم ها، راش، استفراغ

دوره کمون: ۲ تا ۲۸روز پس از تماس با آب آلوده به فضولات جوندگان بیمار

درمان: پنی سیلین، آموگسی سیلین، داگسی سایگلین

مالاریا

علائم: تب، لرز، تهوع، سر درد

دوره کمون: ۷ تا ۳۰ روز پس از گزیدگی توسط پشه آنوفل

درمان: کلروکوبین، سولفادوکسین، پیریمتامین

تب دنگی

علائم: تب بالا، درد پشت چشم، سردرد شدید، تهوع و استفراغ، تورم غدد بزاقی، درد موافصل و راش

دوره کمون: ۴ تا ۷ روز پس از گزش توسط پشه آندس

درمان: درمان های حمایتی

پیشگیری

۱- آب را قبل از مصرف بجوشانید و مواد غذایی را به خوبی بپزید.

۲-دستهایتان را با آب تمیز و صابون بشویید. به خصوص قبل از آماده کردن یا خوردن غذا

۳- لباس های محافظ بپوشید، همچون دستکش و چکمه

۴- در آب سیل بازی و شنا نکنید