الفبای دمانس

بعضی از افراد مبتلا به دمانس فراموش می کنند که همین الان غذا خورده اند و نگران وعده بعدی غذا می شوند. 

اگر فردی پرخوری می کند ممکن هست غذا های نا مناسب بخورد. ممکن هست به کرات در مورد غذا سوال کنند و یا به دنبالش بگردد. این وضعیت می تواند برای افراد مبتلا و اطرافیان یاعث اضطراب شود.

افراد با نوع مشخصی از دمانس مانند دمانس پیشانی ممکن هست خوردن بیش از اندازه  و تغییرات دیگر در رفتار خوردن را تجربه کنند. این تغییرات شامل اولویت ها ی فرد در انتخاب نوع غذا و وسواس برای غذا های خاص نیز می شود.

افراد مبتلا به دمانس ممکن هست در مصرف الکل نیز زیاده روی کنند.

راهکارهائی برای مدیریت پرخوری

  • اطمینان حاصل کنید فرد مشغول هست تا احساس تنهائی نکند و یا حوصله اش سر نرود.
  • مقدار اصلی غذا را دو قسمت کنید و وقتی فرد دومرتبه احساس گرسنگی کرد به او غذا بدهید.
  • بیشتر بشقاب را از سالاد و سبزیجات پر کنید.
  • مطمئن شوید که فرد به اندازه کافی آب می خورد زیرا ممکن هست تشنگی را گرسنگی احساس کند. حتما بهمراه غذا به او آب بدهید.
  • برای فرد مبتلا میوه هائی مانند موز، پرتقال را بریده یا انگور در دسترس او بگذارید تا زمانی که احساس گرسنگی دست داد، مصرف کند.
  • به جای دادن غذای بیشتر به فرد نوشیدنی های کم کالری بدهید.
  • شاید بهتر باشد بعضی از مواد خوراکی را در منزل نگه ندارید یا به جای آن ها مواد کم کالری در اختیار بگذارید.

اگر فرد فقط یک نوع غذا درخواست می کند یا از غذاهای دیگر به اندازه کافی مصرف نمی کند و یا اگر بیش از اندازه اضافه وزن پیدا کرده، از پزشک او بخواهید تا او را به یک متخصص تغذیه معرفی کند.

همان طور که دمانس پیشرفت می کند، اغلب باعث تغییراتی در عادات خوردن و نوشیدن فرد می شود و تمایل آنان به بعضی غذا ها  ممکن است تغییر کند، بیشتر یا کمتر بخورند.

اگرفردی نمی تواند از خوردن دست بکشد، با این چهار گام ساده او را کمک کنید:

  1. توجه داشته باشید که فرد مبتلا به اندازه کافی می نوشد چون اغلب تشنگی با گرسنگی اشتباه می شود.
  2. دقت کنید ببینید که برنامه غذائی یا شرایط او تغییری نکرده باشد. او ممکن هست زمان خوردن غذا را فراموش کرده و به همین علت به دنبال غذای بیش از معمول است.
  3. اگر فرد مبتلا بیش از اندازه غذا می خورد، سعی کنید تا غذاهای پر کالری را با غذاهای کم کالری جایگزین کنید یا غذاهای سالم تر مانند سالاد، میوه و سبزیجات در اختیارش بگذارید.
  4.  قبل از این که تغییراتی در تغذیه فرد مبتلا اعمال کنید با یک پزشک عمومی تماس بگیرید. مطمئن شوید که دلیل جسمانی یا پزشکی برای این تغییرات وجود نداشته باشد و یا اثر منفی برسلامت فرد نگذارد

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر