بین المللی

این طرح فصلی تازه ای در شناخت، مراقبت و درمان می گشاید و دولت ها هم اکنون باید اقدام نمایند. این طرح بر این واقعیت صحه می گذارد که دمانس بخشی از روند پیری نمی باشد. افرادی که به این بیماری مبتلا شده اند را باید کمک و حمایت کرد و تا آنجا که امکان دارد زندگی را بخوبی بگذرانند.

هر۳ ثانیه یک نفر در جهان به دمانس مبتلا می شود. اکثر این افراد تشخیص نمی گیرند و در نتیجه کمک و حمایت نیز نمی شوند

دولت ها ملزم به برنامه ریزی طرح ملی دمانس برای کشور خود هستند.

هزینه دمانس در سال آینده بالغ بر یک تریلیون دلار خواهد شد.

انجمن جهانی آلزایمر پیشنهاد کرده است که %۱ از هزینه دمانس در جهان صرف تحقیقات شود تا نتیجه ای برای درمان قطعی حاصل شود.

ژنو – 29 می 2017

بعد از ۱۰ سال پیگیری مستمر انجمن جهانی آلزایمر و اعلام نیاز به داشتن رویکرد جهانی در مورد بحران دمانس، سازمان جهانی سلامت طرح جهانی دمانس را تصویب کرد. در این طرح از دولت ها خواسته شده تا اهداف طرح که همانا افزایش اطلاع رسانی در مورد بیماری، کاهش عوامل خطر، تشخیص، مراقبت و درمان، حمایت مراقبت کنندگان و همچنین تحقیقات می باشد را در دستور کار خود قرار دهند. این طرح در هفتادمین نشست مجمع جهانی سلامت در این هفته به تصویب رسید.

فقط ۲۹ کشور از ۱۹۴ کشور عضو مجمع دارای طرح ملی دمانس هستند. پیام فوری طرح جهانی دمانس به دولت ها اینست که طرح ملی کشور خود را با تامین بودجه، اجرایی و پایش نمایند.

خانم پاولا باربارینو، مدیر عامل جدید انجمن جهانی آلزایمر گفت: ” دولت ها همین حالا باید اقدام کنند. ما این فرصت طلایی را برای تغییر نگرش دمانس از ترس و عدم پذیرش به مبارزه علیه بیماری، شناخت، پذیرش و حمایت باید تغییر دهیم.

۵۰ میلیون نفر با دمانس در جهان زندگی می کنند و تا سال ۲۰۵۰ این رقم سه برابر می شود. بیش از نیمی از افراد مبتلا در کشور های با درآمد کم و متوسط زندگی می کنند و فقط %۱۰ از این افراد تشخیص می گیرند. پیش بینی می شود در سال ۲۰۱۸، هزینه جهانی دمانس بالغ بر یک تریلیون دلار خواهد شد.

آقای گلن ریس، رئیس هیات مدیره انجمن جهانی آلزایمر در مورد این تصمیم گفت که: دمانس تنها بیماری مزمن است که درمان ندارد “حداقل ۱ درصد هزینه آن باید صرف تحقیقات گردد تا راه حلی پیدا شود “.

انجمن جهانی آلزایمر و افراد مبتلا که با بیماری زندگی می کنند مورد مشورت قرار گرفتند تا طرح با نظرآنان نوشته شود. بطور مثال، یکی ازاهداف تعریف شده برای همه کشورهای عضو، اطلاع رسانی فراگیر عمومی همگام با ایجاد فضائی دوستانه برای کمک به افراد مبتلا می باشد و پیش بینی شده است که %۷۵ کشورها باید برای طرح آموزشی ویژه مراقبت کنندگان و خانواده ها برنامه ریزی نمایند.

خانم کیت سوافر، رئیس هیات مدیره انجمن جهانی همبستگی دمانس با امیدواری گفت” این برنامه ها برای ما که با دمانس زندگی می کنیم حیاتی میباشد باید تا آنجا که امکان دارد به ما کمک نماید تا بهتر و طولانی تر زندگی کنیم”.

پا نوشت:

انجمن آلزایمر ایران نهادی غیر دولتی می باشد که از سال ۱۳۸۰ در تهران در زمینه دمانس و بیماری آلزایمر فعالیت می نماید. انجمن آلزایمر ایران، در تیر ماه ۱۳۹۵، طرح ملی عملیاتی دمانس را به وزارت بهداشت ارائه نموده است و طی ۱۱ ماه گذشته طرح مراحل کارشناسی را می گذارند. امید که با نظر اساتید محترم وزارت بهداشت، این طرح بزودی همگام با برنامه سازمان بهداشت جهانی تصویب و با اختصاص بودجه مکفی در سراسر کشور عملیاتی شود. زیرا تخمین زده می شود که ۷۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا هستند و هم اکنون باید اقدام گردد.

پیش نویس اول برنامه عملیاتی ملی دمانس در جمهوری اسلامی ایران در بازه زمانی۱۴۰۵-۱۳۹۵

برای اطلاعات بیشتر می توانید با خانم معصومه صالحی، مدیر عامل انجمن آلزایمر ایران با شماره تلفن ۴۴۶۶۵۱۵۲ تماس حاصل نمائید.

طرح جهانی دمانس، ۲۰۲۵ -۲۰۱۷ ، طرحی در جهت سلامت عمومی، در هفتادمین نشست مجمع جهانی سلامت در ژنو، کشور سویس با همکاری ۱۹۴ کشور عضو سازمان جهانی سلامت، در زمان اختصاص یافته به اصل ۱۵.۲، تصویب شد. این طرح دارای ۷ هدف می باشد:

  • دمانس در اولویت سلامت عمومی
  • اطلاع رسانی
  • کاهش علائم خطر
  • تشخیص و درمان
  • حمایت مراقبین
  • بانک اطلاعت دمانس
  • تحقیقات و نو آوری در زمینه دمانس

اطلاعات بیشتر در مورد طرح جهان دمانس و سوالات مرتبط را در آدرس زیر جستجو کنید:

alz.co.uk/dementia-plans/global-plan

پیشنویس طرح جهانی دمانس بر روی وب سایت سازمان جهانی سلامت

http://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/EB140/B140_28-en.pdf?ua=1

اسناد و اطلاعات به روز در مورد هفتادمین نشست مجمع جهانی سلامت را بر روی آدرس زیر مرور نمائید:

http://apps.who.int/gb/e/e_wha70.html

انجمن جهانی آلزایمر :

انجمن های ملی آلزایمر کشورها در این نهاد جهانی شرکت دارند و همگام صدای دمانس در جهان را به گوش دولت ها می رسانند تا زندگی افراد مبتلا و مراقبین ارتقا یابد. این انجمن ۹۰ عضو دارد و ایران نیز ۱۱ سال است که با آن همکاری دارد

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر