انجمن جهانی آلزایمر در ماه جهانی بیماری آلزایمر از کشورها می خواهد مردم خود را تشویق نمایند تا ۱۰ علامت هشدار بیماری آلزایمر را به خاطر بسپارند.
آخرین گزارش انجمن جهانی آلزایمر (ADI)
- هر ۳ ثانیه یک نفر در جهان به دمانس مبتلا می شود ولی اکثر این افراد تشخیص و حمایت نمیگیرند.
- انتظار می رود، در سال ۲۰۱۷ حدود ۱۰ میلیون نفردیگر به دمانس مبتلا شوند
- دولت ها باید طرح ملی عملیاتی دمانس را برنامه ریزی نمایند
- در سال ۲۰۱۸، دمانس بیماری تریلیون دلاری خواهد شد
- فعالیت دمانس می تواند ۲۰ سال قبل از بروز در مغزشروع شده باشد
لندن ، به مناسبت روز و ماه جهانی
بحران جهانی دمانس رو به افزایش است به ویژه که هزینه آن تا سال دیگربه یک تریلیون دلار خواهد رسید. انجمن جهانی آلزایمر از همه دولت ها و افراد می خواهد تا در جهت اطلاع رسانی بیشتر بکوشند. دمانس یکی ازعوامل مهم بحران اجتماعی و سلامت درجهان است که اکثر اوقات دیر هنگام تشخیص داده می شود. دمانس درمان ندارد. هم اکنون ۵۰ میلیون نفر با بیماری زندگی می کنند و اگر برنامه های موثر در جهت کاهش عوامل خطر اجرایی نشود، پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰، رقم ابتلا به ۱۳۲ میلیون نفر افزایش یابد. اجلاس سالیانه سازمان جهانی بهداشت در بهار ۲۰۱۷، طرح جهانی عملیاتی دمانس ۲۰۲۵_۲۰۱۷ را به تصویب رساند.
پاولا بربارینو. مدیر عامل انجمن جهانی آلزایمر گفت ” کمتر از ۳۰ کشوراز ۱۹۰ کشور عضو سازمان جهانی بهداشت دارای طرح ملی دمانس می با شند.
دولت ها هم اکنون باید اقدام نمایند، تا با برنامه ریزی و راهبرد های موثر بتوانند با این بیماری پرهزینه مبارزه کنند. سرمایه گذاری در تحقیقات و همچنین برای آنها که با بیماری زندگی می کنند و آنهائیکه در در دهه های آتی به بیماری مبتلا می شوند، الزامی می باشد. بسیار مهم است که افراد جامعه علائم بیماری را فرا گیرند تا درصورت مشاهده آن ها بتوانند فرد را ترغیب نمایند تا به پزشک مراجعه نمایند. دانستن در مورد دمانس می تواند به شرم از ابراز بیماری و اطلاعات نادرست که در جوامع شایع است کمک نماید و همچنین موانع سر راه تشخیص را بر طرف نماید.” دکتر ساکسنا مدیر عامل بخش سلامت روان سازمان بهداشت جهانی می گوید” طرح عملیاتی دمانس جامع و قابل اجرا می باشد. این طرح شامل تعهداتی از سوی کشورها در بخش های کاهش عوامل خطر، تشخیص، درمان و مراقبت، تحقیقات و نوآوری، جوامع دوستدار دمانس و حمایت از مراقبین می شود.” آقای گلن ریس، رییس هیات مدیره انجمن جهانی آلزایمر گفت ” بسیار مهم است که شرایط دسترسی به خدمات حمایتی و مراقبتی برای افراد مبتلا و خانواده هایشان در کشورهای با درآمد کم و متوسط بهبود یابد.” معمولا بروز یک علامت در افراد را نشانه بیماری دیگری می دانند ولی زمانی که چند علامت با هم در فرد بطور مرتب بروز می کنند باید مشکل را جدی گرفت و به پزشک مراجعه نمود. انجمن های آلزایمر اطلاعات ارزشمندی را به افرادی که نگران ابتلا به دمانس هستند یا افراد مبتلا و یا مراقبین ان ها ارائه می دهند.
نشانه ها و علائم هشدار دهنده دمانس (بیماری آلزایمر):
- از دست دادن حافظه
- دشواری در انجام کار های روزانه
- دشواری در بیان منظور و ادای کلمات
- سر در گمی در تشخیص زمان و مکان
- کاهش یا ضعف استدلال
- دشواری در پیگیری مسائل زندگی
- جا بجا گذاشتن اجسام
- تغییرات در خلق و خو و رفتار
- اختلال در درک تصویر و تشخیص اندازه و فاصله آنها
- کنار کشیدن از کار یا فعالیت های اجتماعی