بدون دستهفیلمبرداری مستند «ثمر» با موضوع دمانس و آلزایمر

روز سه شنبه 15 اردیبهشت، تیم تولید مستند «ثمر» در انجمن دمانس و آلزایمر ایران حضور یافتند تا در قالب یک مستند تلویزیونی که به سفارش وزارت بهداشت و تهیه کنندگی آقای مهدی محمدی تجلیل، تولید میشود، به بررسی اهداف، فعالیت ها و نقش این انجمن در پیشگیری، حمایت و ارائه خدمت به افراد مبتلا به دمانس و خانواده های ایشان بپردازند.
در این برنامه، معصومه صالحی، مدیرعامل انجمن دمانس و آلزایمر ایران، در مصاحبه ای مفصل به تشریح تاریخچه تاسیس انجمن، اهداف کلان آن از جمله افزایش آگاهی عمومی درباره بیماری های شناختی، حمایت از افراد مبتلا و خانواده ایشان، و همچنین برنامه های توسعه ای این سازمان مردم نهاد پرداختند. ایشان با اشاره به رشد روزافزون جمعیت سالمندی در ایران و شیوع انواع دمانس و بیماری آلزایمر، بر ضرورت تقویت برنامه های پیشگیری، تشخیص زودهنگام و آموزش جامعه تاکید کردند.

گسترش انجمن های آلزایمر در استان های مختلف و همکاری با نهادهای بین المللی از جمله برنامه های آینده انجمن دمانس و آلزایمر ایران

معصومه صالحی در بخشی از این گفت وگو افزودند: «انجمن دمانس و آلزایمر ایران بیش از دو دهه است که با همکاری سازمان ها و متخصصان حوزه های مختلف ازجمله سازمان بهزیستی، اعضای هیئت علمی و متخصصان علوم پزشکی تلاش می کند تا با ارائه خدمات مشاوره ای، حمایتی، تشخیص و درمان، توانبخشی، کلاس های پیشگری، برگزاری کارگاه های آموزشی و تولید محتوای علمی، بار این بیماری را بر دوش خانواده ها کاهش دهد. انجمن که از سال 80 در یک اتاق کوچک در درمانگاه شهید غفاری شهرک اکباتان تشکیل شد، از سال 83 به عضویت انجمن جهانی آلزایمر درآمده و تا کنون افتخاراتی نظیر عضویت در کمیته علمی و هیئت مدیره انجمن جهانی و همچنین دریافت گواهی نامه بین المللی و انتخاب مدل آموزش کودکان در دنیا (با هدف پیشگیری و کاهش آسسب های بهداشتی خانواده و ارتباط عاطفی بین نسل ها) را در شناسنامه خود دارد. همچنین لازم به ذکر است درحال حاضر 13 انجمن آلزایمر استانی با همکاری صندوق بازنشستگی و بعد از آموزش توسط انجمن دمانس و آلزایمر ایران، مجوز دریافت نموده و بعنوان عضو انجمن دمانس و آلزایمر فعالیت می کنند. »

هر یک سال تشخیص زودهنگام، از 5 سال معلولیت ناشی از بیماری جلوگیری می کند.

صالحی در این مستند، توضیحاتی کوتاه درباره علائم هشداردهنده دمانس و راه های پیشگیری ارائه داد. ایشان بر اهمیت پیشگیری، سبک زندگی سالم و مراجعه به موقع جهت تشخیص زودهنگام  در صورت مشاهده علائم تاکید داشت.
بر اساس آمار جهانی حدود 55 میلیون نفر در جهان با دمانس زندگی می کنند و باتوجه به آمار جهانی و شیوع سالمندی کشور تخمین زده می شود حدود 1 میلیون و 500 هزار نفر در کشور مبتلا به دمانس می باشند.
پیش بینی میشود این آمار با توجه به افزایش سالمندی روند صعودی داشته باشد.

مستند «ثمر» که به سفارش وزارت بهداشت تولید می شود، قرار است از صدا و سیما و پلتفرم های دیجیتال پخش گردد. این اثر رسانه ای، فرصتی ارزشمند برای شناخت بیشتر جامعه از انواع دمانس و بیماری آلزایمر و نقش انجمن های تخصصی در همراهی با افراد مبتلا و خانواده هایشان خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. فیلد های ضروری مشخص شده اند *

ارسال نظر