گزارش کنفرانس جهانی 2014 – پورتوریکو ۱۴-۱۱ اردیبهشت ماه ۱۳۹۳
برنامه های قبل از کنفرانس
۹ اردیبهشت: ۳۰ .۴- ۳۰. ۹ تشکیل کارگاه آموزشی ای.دی.ای با عنوان ” راه های موثر در افزایش تولید درامد”
عناوین مطرح شده در این کارگاه عبارتند از
- مقدمه ای بر تولید درامد
- ابزار مهم برای ایجاد درامد
- چگونه باید یک طرح موفق را نوشت
- بحث و گفتگو
- چگونه میتوان از فیس بوک برای ایجاد درامد استفاده کرد
- راه موثر استفاده از فیس بوک در تولید درامد
مطالب این کارگاه متعاقبا ترجمه و در اختیار قرار خواهد گرفت.
۱۰ اردیبهشت: جلسه کمیته انتخابات
در این جلسه نحوه معرفی کاندید ها، برگزاری و جزئیا ت آن مطرح و تصمیمات نهائی اتخاذ گردید.
۱۱ اردیبهشت: ۴- ۱ بعد از ظهر – جلسه شورای Alzheimer’s Disease International (ADI)
– این جلسه با حضور اعضای A.D.I به ریاست رئیس هیات مدیره آقای دکتر ژاکوب روی تشکیل شد و صورتجلسه کنفرانس سال گذشته در تایپه مورد تائید قرار گرفت. سپس رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل انجمن آلزایمر جهانی گزارش های خود را به شورا ارائه نمودند. در ادامه در مورد استعفای خزانه دار به علت بیماری وی صحبت شد. گزارش سالیانه مالی قرار است تا پایان ماه june تهیه گردد.
– مورد بعدی در دستور جلسه، تقاضای عضویت پنج انجمن آلزایمر بود که هریک مطرح و به شور گذاشته شد. این انجمنها، ۲سال است که در بخش های مختلف به کمک A.D.I آموزش دیده اند. پس از سوالات متعدد و جواب های مسئول امورعضویت، شورا با پیوستن آنان موافقت نمود. این انجمن ها عبارتند از مراکش، موناکو، اسلوانی، نپال و نروژ. هم اکنون A.D.I دارای ۸۴ عضو می باشد.
– در این قسمت رئیس کمیته انتخابات، خانم دیزی آکوستا، گزارش فعالیت های زیر مجموعه خود را بر شمرد. کاندیدها را معرفی و سپس انتخابات برگزار شد و افراد ذیل با آرای حاضرین انتخاب شدند.
- آقای گلن ریس از استرالیا به سمت رئیس هیات مدیره از ژانویه ۲۰۱۵
- آقایان جری سمپسون (امریکا) و مارکوز لافسترام (فنلاند) و خانم ماریلا گوارا (پرو) به هیات مدیره راه پیدا کردند.
- آقای اندرو کترینگ هام (انگلستان ) به سمت خزانه دار
در ادامه اعضا و هیئت مدیره، در مورد راهبرد های آتی A.D.I در مورد انتخابات، بحث و گفتگو نمودند.
– مدیرعامل انجمن آلزایمر جهانی، راهبردهای ای.دی.ای.(۲۰۲۰-۲۰۱۴ ) و نقشه کار (۲۰۱۵-۲۰۱۴ ) را برای اعضا توضیح داد. مطالب بعدی سخنان آقای مارک ورتمن در مورد تبلیغات فعالیت های ماه جهانی بیماری آلزایمر و تاثیر مثبت آن بر حرکت جهانی بود.
– رئیس جدید کمیته علمی در موردفعالیت های آتی بیاناتی ایراد نمود.
– ۶۶/۱۰ از طرح جدید خود که در چهار کشور پرو، مکزیک، چین و نیجریه در حال اجراست خبر داد، همچنین متذکر شد که مطالعات شیوع در کشورهای سنگاپور، پرتقال، لبنان و غنا ادامه دارد.
در پایان جلسه، رئیس هیات مدیره از کارمندان A.D.I برای کار بدون وقفه و پرتلاش آنان سپاسگزاری نمود و جلسه در ساعت۴.۳۰ بعد از ظهرخاتمه یافت.
افتتاح بیست و نهمین کنفرانس بین المللی انجمن آلزایمر جهانی
۱۱ اردیبهشت – پورتوریکو
بیست ونهمین کنفرانس با سخنان سناتور پورتوریکویی، خانم روزانا لوپز لئون افتتاح شد که بازتاب گسترده ای در مطبوعات آن کشورداشت. ایشان قول کمک هایی نیز به انجمن آلزایمر پورتوریکو دادند. در ادامه دو فرد مبتلا به بیماری آلزایمر یکی از کشور انگلستان و دیگری از استرالیا که از روی اینترنت با هم آشنا شده بودند در پشت تریبون قرار گرفتند و با هم داستان خود را تعریف و با نشان دادن تصاویر ودست نوشته ها، پیام خود را که “هر گفتگو، طرح و تصمیم برای ما (افراد مبتلا) باید با حضورما شکل گیرد ” و “خود را به جای ما بگذارید ” به سمع حاضرین رساندند. این سخنرانی بسیار تاثیر گذار بود. رئیس هیات مدیره، مدیر عامل انجمن آلزایمر جهانی و مدیرعامل انجمن آلزایمر پورتوریکو هر یک سخنانی ایراد نمودند و آقای مارک ورتمن خبر پیوستن انجمن آلزایمر جهانی به پیمان بیماریهای مزمن غیر واگیر را به اطلاع حاضرین رساند.
۱۲ اردیبهشت : جلسه مدیران عامل انجمن های آلزایمر۷.۳۰ صبح
آقای مارک ورتمن جلسه را با خوشامد گویی آغاز نمود و دستور جلسه سال قبل به تائید حاضرین رسید.
- پیمان بیماری های غیر واگیر
در ادامه وی در مورد پیوستن A.D.I به پیمان بیماری های مزمن غیر واگیر توضیحاتی به این شرح ایراد نمود که این مجموعه از انجمن های غیرانتفاعی سرطان، دیابت، قلب و ریه تشکیل شده و آنها از A.D.I خواسته اند تا بیماری های روانی و مغز و اعصاب را در این پیمان پوشش دهد. مارک تاکید داشت که A.D.I قرار نیست که جوابگوی همه موارد باشد و یا به نمایندگی از طرف آنان صحبت نماید . ولی همه اعضای A.D.I می توانند از خدمات آنان استفاده نمایند مانند وبینار و ابزارهای دیگر و همچنین دسترسی به انجمن های ملی بیماریهای غیر واگیر. او ادامه داد که عضویت A.D.I راه را برای استفاده اعضا از منابع مالی موجود ویژه کشورهای با در آمد کم و متوسط امکان پذیر می نماید.
– مدیر عامل انجمن آلزایمر زلاندنو از مارک پرسید که آیا در برنامه پیمان بیماری های مزمن غیر واگیر قید شده، چنانچه کشورهایی فاقد انجمن های مذکور باشند می توانند اقدام به ایجاد گروه هایی در این رابطه نمایند. مارک گفت که معمولا پیمان از پایین به بالا برنامه ریزی می نماید نه از بالا به پایین.
– آقای مایک اسپلین اضافه کرد که بنظر او هم اکنون انجمن های دیگر متوجه شده اند که با بیماری های مزمن غیر واگیر،عوامل خطردیگری نیز همراه است و در نهایت اعضا این مسله که دمانس یک مشکل جدی مزمن است را بررسی خواهند نمود.
– مدیرعامل انجمن آلزایمر آلمان پرسید که آیا در کشورهایی که در حال حاضر انجمن های بیماری های غیر واگیر ایجاد نشده کشورها ی دیگر می توانند با گروهی تماس بگیرند تا انجمن ملی شکل گیرد. مارک در جواب گفت که برای سهولت کار با کمک مایک، کتابچه راهنمائی را برای اعضا A.D.I تدوین خواهد کرد.
– مدیرعامل انجمن آلزایمر امریکا اضافه کرد که هنوزبیشترین بودجه به بیماری های مزمن واگیردار تخصیص داده میشود با وجودی که بیشترین مرگ و میر در جهان ناشی از بیماری های غیر واگیر می باشد. اواز A.D.I خواست تا پیشگیری و کاهش عوامل خطر را با انجمن های بیماری های مزمن غیرواگیر همسونماید و بر آن تاکید داشته باشد.
– مدیرعامل انجمن آلزایمر انگلستان گفت که انجمن او با یک گروه انگلیسی که درصحنه بین المللی فعالیت دارد تماس گرفته تا پیام انجمن آلزایمر انگلستان را به جامعه جهانی برساند .
- جلسه موسوم به کشورهای جی ۸ و پیمان جهانی بیماری آلزایمر و دمانس
- آقای جرمی هیوز، مدیر عامل انجمن آلزایمر انگلستان در مورد پیوستن A.D.I به پیمان جهانی بیماری آلزایمر و دمانس توضیح داد که هر عضو این پیمان تعهد دارد تا فعالانه با اهداف قابل اندازه گیری تغییرات ایجاد و این تحولات در کوتاه مدت و دراز مدت ارزیابی خواهند شد. این پیمان قرار است در ۱۹ ماه می مصادف با مجمع جهانی بهداشت افتتاح شود. او گفت که هزینه آن را وزارت بهداشت انگلستان و A.D.I می پردازند.
- مارک اضافه کرد که تماس پیمان بیشتر از طریق مجازی و کنفرانس های تلفنی و یک جلسه سالیانه در حاشیه کنفرانس سالیانه A.D.I پیش بینی شده است. آقای وانگ از A.D.I گفت که بهتر است فضائی ایجاد شود تا اعضا بدون دریافت ایمیل ازتحولات مطلع گردند. آقای هیوز موافق و اشاره کرد که بخشی از بودجه پیش بینی شده را به نرم افزاری اختصاص خواهند داد که ارتباطات را پوشش دهد.
- خانم جیل ایلینگ از وزارت بهداشت انگلستان از اولین جلسه مجمع جهانی دمانس که به تازگی تشکیل شده بود خبر داد و گفت ریس مجمع دکتر گیلینگز مایل است که فراتر از کشورهای جی ۸ برنامه ریزی و کار نماید تا تصویر جهانی دمانس را ارتقا بخشد. هم اکنون مجمع دارای ۱۱ عضو از طیف های مختلف مانند شرکتهای داروئی، مالی، افراد نیکوکار انساندوست، شرکت های سرمایه گزاری و مسئولین دولتی تشکیل شده است. خانم ایلینگ گفت که هنوز نیاز به افراد سرشناس مانند خانواده های سلطنتی و همچنین اعضا بیشتری دارد و اگر مدیران انجمن ها افراد تاثیرگذاری را می شناسند، معرفی نمایند.
- مایک پیشنهاد کرد که از فرصت استفاده و بطور جدی سعی شود تا دمانس در دستور جلسه های بهداشت جهانی حفظ شود. آقای هیوز اضافه کرد که نخست وزیر بریتانیا صریحا گفته که باید همچنان دمانس در الویت قرار داشته باشد. آقای هیوز معتقد است که A.D.I می تواند از نفوذ خود در رابطه با بانک جهانی نیزاستفاده کند. او گفت پیمان میتواند برای اعضای A.D.I نامه ای بدهد تا آنها به وزارت بهداشت کشور خود بفرستند و کار را از آنجا پیگیری نما یند .
- مدیر عامل انجمن آلزایمر استرالیا پرسید که چگونه پیمان میخواهد نتایج کار خود را به نفع افراد مبتلا انتقال دهد. خانم ایلینگ گفت از طریق افراد مبتلا . مارک اضافه کرد که شاید بهتر باشد گروه بین المللی پیمان دمانس را درگیر نمود.
- اطلاع رسانی وتبلیغات
خانم آنجلا گیگر، از انجمن آلزایمر امریکا درباره طولانی ترین روز که امسال آنها برای آخر ماه جون تدارک دیده اند صحبت نمود به این معنا که انجمن آلزایمر امریکا بین طولانی ترین روز سال که روز آخر بهار است و روزهای طولانی مراقبت، وجه تشابه ای میبیند و بدین منظور اطلاع رسانی و تبلیغات گسترده ای را برنامه ریزی نموده است. او گفت مایل است یک کنفرانس تلفنی برای ماه نوامبر برنامه ریزی نماید و تجارب انجمن آلزایمر امریکا را در اختیار اعضای A.D.I قرار و آنها را در برنامه ریزی تبلیغاتی یاری نماید . آقای هیوز اضافه کرد که از این طریق اعضا میتوانند اطلاعات در مورد تجارب تبلیغاتی خود را به اشتراک بگذارند بخصوص درمورد رابطه شرکتهای بزرگ تجاری و تبلیغات و نحوه کمک های آنان و همچنین ارتباط بین آنها و سازمان های غیر انتفاعی، راهکارهای موثر را بیاموزند. آنجلا همچنین گفت که انجمن آلزایمر امریکا با (ebay) در ارتباط بوده و باز خوردهای این فعالیت حاکی از آنست که عکس العمل های مشتریان شرکت های تجاری نسبت به بیماری آلزایمربسیار مثبت ارزیابی شده است. - در خاتمه جلسه، آقای هیوز گفت که بزودی انجمن آلزایمر انگلستان برنامه دوستان دمانس را آنلاین راه اندازی تا افراد از طریق مجازی آموزش ببینند. او همچنین از اعضا خواست تا در این برنامه شرکت نمایند.
- مارک از همه برای شرکت در این جلسه تشکر نمود.
- پیشنهاد:
- پیشنهاد میکنم که با انجمن بیماریهای مزمن غیرواگیردر ایران ارتباطی گرفته شود و ببینید که آیا آنها از عضویت A.D.I در پیمان بیماری های مزمن غیر واگیر اطلاع دارند یا نه؟ اصلا پذیرای یک گفتمان هستند یا نه؟ شاید بهتر باشد که از کانال وزارت بهداشت وارد شد یا حتی سازمان بهداشت جهانی. من از ارتباط بین این سازمان ها مطلع نیستم شاید هم خیلی پیچیده نباشد. نظرم اینست که هر کجا نیاز دیدید از مارک کمک میگیریم تا از امکاناتی که هست استفاده کنیم.
- زمانی که انجمن آلزایمر انگلستان آموزش انلاین را شروع کند فکر میکنم بد نباشد ازانجمن هم شرکت کنیم. هنوز زمان آن اعلام نشده.
- مقاله ایران در روز دوم ماه می ارائه گشت و بسیار مورد توجه قرار گرفت
- جایزه مت لایف و A.D.I شنبه شب در مراسم شام اهداء گشت. از کشورهای با درآمد کم و متوسط چین و از کشورهای ثروتمند ژاپن مقام نخست را کسب کردند.
مطالب کنفرانس :
- در مقالات ارائه شده، فعلا به این نتیجه رسیده اند که تشکیل پلاکها و کلافها و تغیراتی که در مغز ایجاد میشود ۲۰ سال قبل از بروز علائم، اتفاق می افتد و با امکانات امروزی مانند MRI و pet و آزمایش آب نخاع میتوانند در افرادی که طبیعی هستند آنرا زود هنگام تشخیص دهند ولی آیا گفتن نتایج به فرد صحیح است؟ چه اثراتی روی فرد سالم میتواند داشته باشد مانند؛ خود کشی، افسردگی، از دست دادن کار، رانندگی و…. می تواند اثرات مثبت هم داشته باشد مانند برنامه ریزی برای بقیه عمر، مداخلات پیشگیرانه و …. در ضمن هنوز علت بیماری مشخص نشده و درمان قطعی نیز در دسترس نمیباشد. بعضی از اساتید بر این باور هستند که باید بیشتر تحقیق شود و پروتکل جدیدی تدوین گردد تا بر مبنای آن پزشکان بتوانند تصمیم گیری نمایند که در چه شرایطی احتمال ابتلاء به بیماری را در آینده با فرد در میان بگذارند به هر حال از نظر اخلاقی بغرنج و پیچیده میباشد.
- ازنظر تحقیقات، حدود ۱۰۰ تحقیق در دست اجراست که شامل پیشگیری نیز میشود. به غیر از این، تعدادی به دلیل نتایج منفی متوقف شده اند . مطالعات ارتقاء سیستم ایمنی با استفاده ازواکسن نتایج مرگبار داشته است. ناگفته نماند که افراد سالمی را که مطرح میکنند را هم کنون وارد طرح های تحقیقاتی کرده اند، پیش بینی های ابتلاء به بیماری صد در صد نیست و استفاده از درمانهای موجود فاقد خطر نمیباشد و به همین دلیل مسائل اخلاقی را پیش رو دارد.
- در مورد بیماری قند و رابطه آن با بیماری آلزایمر مطالعاتی صورت گرفته ولی هنوز مطا لعات بیشتری باید انجام شود تا مکانیزم بین آن دو مشخص گردد. سوالی که در یکی از مطالعات پیش آمده اینست که آیا تشدید درمان بیماری قند میتواند از افت ادراک پیشگیری نماید؟
- چندین مقاله در مورد اهمیت حضور افراد مبتلا در مرکز طرح ها عنوان شده که چنانچه طرح برای ارتقاء کیفیت زندگی یا خدمات به آنان برنامه ریزی میشود باید با شرکت آنان باشد زیرا افراد سالم از مشکلات افراد مبتلا بی خبرند و ممکن است احتیاجات آنان را بر آورده ننمایند. چند نمونه ضمیمه میبا شد.
- پیشنهاد میشود که این مقالات بررسی و ازمطالب آنها در جذب افراد مبتلا و شرکت آنان در اطلاع رسانی ها، همایش های مربوطه و جلسات با مسئولین استفاده شود
- انجمن آلزایمر کانادا مقاله ای در مورد ” ۷ نکات اصلی مراقبت فرد محور د ر خانه های سالمندی” را ارائه نمود و کتابچه راهنمائی که در این زمینه انتشار یافته و راهکارهای مراقبت به این شیوه را را مطرح ساخت. این ۷ اصل عبارتند از:
- در گیر کردن فرد مبتلا و خانواده هایشان درامر مراقبت
- مراقبت
- راهکارهای مراقبت
- محیط زیست
- فعالیت/تفریح و سرگرمی
- مدیریت
- پرسنل
برای اطلاعات بیشتر به وب سایت ذیل مراجعه شود
www.alzheimer.ca/culturechange
- راهکار های ارائه شده مسیری برای رسیدن به مراقبت برتردر مراکز نگهداری دراز مدت است. پیشنهاد میشود که این روش مطالعه و در جای مناسب مطرح گردد.
- مدیر عامل انجمن آلزایمر انگلستان مقاله ای با عنوان ” مسیر دوستانه ارائه خدمات مالی به افراد مبتلا به دمانس ” را ارائه داد. او گفت افراد مبتلا تا زمانی که میتوانند باید مستقل زندگی کنند و به همین منظور باید با ایجاد خدمات بانکی ومالی آگاه به آنها کمک نمودو آنها را از اسیب های مالی مصون داشت.
- پیشنهاد میشود که برای بانکها و موسسات مالی اطلاع رسانی در مورد بیماری آلزایمر و دمانس انجام شود تا آنها راهکارهای جدید برای افراد مبتلا تدارک بینند.
- مطالبی در مورد مداخلات غیر داروئی مانند موسیقی، هنر و ورزش و اثرات مثبت آنها دربهبود حالات فرد مبتلا و در نتیجه ارتقاء کیفیت زندگی فرد و مراقب ارائه گشت
- مطالب زیادی برای مطالعه واستفاده همکاران ضمیمه میباشد
- مقاله ای در مورد وصیت واعمال آن در زمان حیات ارائه شد.
- این مقوله ایست بسیار حساس که مراقبین با آن درگیر هستند تا امر مراقبت با خواسته فرد مبتلا همسو و مطابق با میل او انجام گیرد.
- از کشور فنلاند، مقاله ای در مورد دمانس و اثرات ان بر روابط زناشوئی و روانکاوی یک زوج چه تاثیر مطلوبی میتواند داشته باشد، ارائه گشت
- مطلبی ست که کمتر در مورد ان مقاله دیده میشود و مطالعه آن برای همکاران لازم است
- مطالبی در مورد مشکلات مراقبت در مراکز نگهداری
- آموزش ضمن خدمت به مراقبین حرفه ای درمراکز نگهداری
- مقاله دکتر فریدلند (از امریکا ) در باره “سالمندی همگام با سالم زیستن” یا به عبارت دیگر سالم پیر شدن که درآن میگوید هدف از پیر شدن مردن یا ابتلاء به بیماری نمیباشد بلکه تا حد امکان ادامه زندگی همراه با سلامتی ست ومجموعه عوامل میتواند آنرا تامین کند و ایشان نتیجه گیری می کند که درسالمندی، نداشتن بیماری مانند داشتن سلامتی نمیباشد. توصیه های ایشان برای سیاستگزاری های کلان، آموزش، آموزش، آموزش است و ادامه میدهد که فقر عامل خطری برای ابتلاء به دمانس محسوب میشود. او در پایان میگوید که سیاستگزاران کلان در نظر داشته باشند که عوامل محیطی و روش های زندگی از کودکی میتوانند در تخریب سلول های مغزی نقش داشته باشند. کودکی، مرحله ای از زندگیست که الگوهای زندگی مانند تغذیه، فعالیت های جسمی و مغزی و عادت هایی چون کشیدن سیگار، در مغز نقش می بندند.
- بسیار مقاله جالب. ایشان متخصص ژنتیک هستند و نگاهشان با دیگر محققین کاملا متفاوت است.
- امسال تعدادی از افراد مبتلا به دمانس مقاله داده بودند که مطالعه حرف هایشان بسیار لازم است.
- همکاران میتوانند با دانستن این اطلاعات در برنامه ریزی های خود در مرکز روزانه و غیره… دقت بیشتری مبذول دارند.
- تعدادی مقاله در مورد “روش های مراقبت فرد محور” ونگاهی متفاوت برای ایجاد ارتباط با فرد مبتلا با استفاده از داده های سرگذشت وی
- از این مقاله ها نیز همکاران میتواننددر برنامه ریزی های خود استفاده نمایند.
- نقشه مسیر دمانس مقاله یست از انجمن آلزایمر انتاریو، کانادا. در این مقاله آمده که استان انتاریو بزرگترین استان کاناداست و در حال حاضر ۲۰۰،۰۰۰ سالمند مبتلا به دمانس دارد و تا سال ۲۰۲۰، این رقم به ۲۵۰،۰۰۰ نفر خواهد رسید. این تحقیق با مشارکت تمام گروه های ذینفع مانند افراد مبتلا و مراقبینشان، خدمات پزشکی و خدمات اولیه بعد از تشخیص و کارمندان انجمن آلزایمرانتاریواجرا شد و نقشه مسیربیماری از لحظه تشخیص بر روی کاغد آورده ونکات قوت و ضعف نظام خدمات پزشکی و اجتماعی بر روی نقشه دیده شد و درباره ایجاد تغییر، گفتگو آغاز گردید. باید دانست بدون مشارکت افراد مبتلا و مراقبینشان دراین طرح ، این نتیجه فراهم نمی آمد .
- بسیار روش جالب. پیشنهاد میشود که این مقاله را ببینند وهمچنین ترسیم نقشه، از این طریق در اطلاع رسانی ها به مسولین میتوانید از این شیوه استفاده کنید مطمئنا تاثیر گذار خواهد بود.
- انجمن آلزایمر کانادا مقاله ای در مورد “سوگ در هنگام حیات فرد مبتلا و راهکارهای مراقبتی” ارائه کرد. به این معنا که فرد در قید حیات است یعنی جسم او حضور دارد ولی از نظر روحی و فکری دیگر ان فرد وجود ندارد و در نتیجه مراقب دچار تالمات روحی شدید میشود
- این مقاله بسیار جالبی است و در انجمن در مورد ان مطالب زیادی نداریم. همکاران میتوانند از راهکار های پیشنهاد شده استفاده نمایند
- ارائه مقاله توسط مدیر عامل انجمن آلزایمر اندونزی در مورد “برنامه ریزی برای طرح ملی دمانس ” . در این مقاله آمده که اندونزی در حال حاضر ۰۰۰ ،۲۴۰،۰۰۰ نفرجمعیت دارد و در سال ۲۰۱۳، یک ملیون نفر مبتلا به دمانس داشته که تا سال ۲۰۳۰ ، دو ملیون و تا سال ۲۰۵۰ ، به چهار ملیون خواهد رسید. مدیر عامل انجمن مذکور، ۷ طرح ملی دمانس که در جهان در حال اجرا ست را بررسی و مطالعه نموده و بهترین راهکارها و اجرای آن ها را با همکاری همه ذینفعان در طرح خود شرح داده و به وزارت بهداشت برده و امیدوار است که تا سپتامبر ۲۰۱۵، این طرح به واقعیت بیانجامد.
- پیشنهاد میشود که انجمن آلزایمرایران نیز از این شیوه استفاده نماید.
- از مقالات پیوست میتوان در تحقیقات دانشجویان نیز استفاده نمود